lastenvalvojasta

Keskustelua asioinnista lastenvalvojalla
tuukk
Viestit: 3
Liittynyt: 21 Syys 2020, 10:52

lastenvalvojasta

Viesti Kirjoittaja tuukk »

Olen aika noviisi näissä asioissa. Hiljaittain tuli ero ja pitäisi sopia lastenvalvojalla asioista. Googlaamalla olenkin löytänyt hyvin tietoa, mutta...Antaako lastenvalvoja jonkun ohjeen tapaamisille esimerkiksi lapsen iän mukaan ? Elatukseen ilmeisesti käytetään tuota laskuria:
http://www.sosiaalikollega.fi/virtu.fi/ ... apulaskuri
SeppoH
Viestit: 5
Liittynyt: 17 Syys 2020, 19:05

Re: lastenvalvojasta

Viesti Kirjoittaja SeppoH »

Lastenvalvoja ei tee mitään päätöksiä, vaan voi vahvistaa vain vanhempien yhteisen sopimuksen. Elatusapuun/maksuun he käyttävät juuri tuota laskuria ohjeenaan, eikä siitä ainakaan oman kokemukseni mukaan juuri poiketa. Laskurissa on paljon ongelmia, esim. etävanhemman luonapitovähennykset ovat melko pienet. Lisäksi lähivanhemman kannattaa pitää asuntolainan lyhennykset mahdollisimman suurina, koska etävanhemmalle lankeaa osa niistä "lapsen osuutena asumiskustannuksista". Tämä on jo lähtökohtaisesti erikoinen asetelma, koska tokihan etävanhemmallakin on oltava asunto, jossa on riittävästi tilaa lapselle eli kulut ovat käytännössä ihan samat hänelläkin.
chara

Re: lastenvalvojasta

Viesti Kirjoittaja chara »

Tuota laskuria yleisesti käytetään siellä. Kannattaa huomioida ettei sovellu lainkaan vuoroasumiseen, koska laskee vain luonapitovähennykset (jotka ovat pienet), vaikka lapsi olisi viikko-viikko luonapidolla.
espoo

Re: lastenvalvojasta

Viesti Kirjoittaja espoo »

Nyt on aika ruuhkaista ajanvaraukset lastenvalvojille Espoossa ainakin.
Vastaa Viestiin